social imagesocial image
БЛОГ

Хипхоп тренинг со дечиња од 4 до 7 години

Кај најмалата возраст, од 4 до 7 години, според моториката и нивниот психофизички развој се прават вежби за правилно држење на телото и правилен од (движење на стопалата), вежби за растегнување каде што се оптегнува телото и се добива еластичност во движењата со помош на гимнастички вежби како мостови, свеќи, ѕвезди, шпаги.

Прочитај повеќе

Важноста на тренажниот процес за развојот на децата

Тренингот е сложен и систематски процес кој е составен дел во едукацијата од областа на секој вид танц. Тренерот е должен да го спроведе тренингот со добро познавање на методите, задачите, постапките и целите на тренажниот процес.

Прочитај повеќе

Одлични вести: Продолжуваме со хип хоп тренинзи во сала!

По долгата пауза предизвикана од рестриктивните мерки за заштита од корона вирусот , конечно продолжуваме со тренинзите во затворен простор.

Прочитај повеќе