social imagesocial image
DANCE ОFF

Денс ОФФ е најголемиот интернационален танцов фестивал во регионот, во организација на танцовите клубови Брејк А Лег и Ит да Бит.

  • Основната идеја е промоција и развој на танцот во Македонија преку организирање на танцови натпревари и танцови работилници каде Македонските танчери ќе можат да разменуваат искуства со танчерите од цела Европа.
  • "Dance OFF" постои од 2016та година и секое наредно издание има рекорден број на учесници. Во 2018та година во рамките на фестивалот беше организирано и IDO Европско Првенство во Street Dance Show HipHop & Breakdance каде учествуваа над 4500 танчери од 23 земји..
  • Најважната цел е да ги мотивираме младите да продолжат да се усовршуваат и професионално да се занимаваат со танц и покрај многубројните ограничувања и искрено се надеваме дека ќе продолжат каде што застанале по огромната пауза предизвикана од ковид кризата.

Dance OFF 2018

Dance OFF 2019

Dance OFF 2020