social imagesocial image
БЛОГ

Започнува новата танц сезона во Брејк а Лег

Нашите дечиња од Аеродром и СЦ Борис Трајковски се подготвени за почетокот на новата танц сезона.

Прочитај повеќе

Летна „hiphop dance“ програма во Брејк А Лег

Вежбите за моторика се најважни за растот и развојот на децата, особено во време на експанзија на онлајн активности.Покрај правилниот раст и развој , танцувањето ќе придонесе за подобра координација, самодоверба и социјализација , а притоа детето ќе ужива слушајки ги омилените hiphop песни.

Прочитај повеќе

Хип Хоп тренинг со деца од 8 до 11 години

Децата на возраст од 8 до 11 години во Брејк А Лег тренираат hiphop танц 2 или 3 пати неделно по 50 минути, вклучувајќи и еден дополнителен час по гимнастика. Тренажниот процес кој се одвива кај оваа старосна група е задржување на вежбите за растегливост и гимнастика, но зголемување на фондот на основните чекори на хипхоп-танцот.

Прочитај повеќе