social imagesocial image
БЛОГ

Македонија домаќин на Европското Првенство во ХипХоп 2022

Одлични вести за сите хипхоп танчари во Македонија , Македонија ќе биде домаќин на Европско во ХипХоп.Македонската публика ова лето ќе може да ужива во инзвонредни хипхоп перформанси кои ќе ги гледаме на Европското Првенство во ХипХоп кое ќе се одржи од 1ви до 5ти Јули во Спортскиот Центар Јане Сандански.

Прочитај повеќе

Летна „hiphop dance“ програма во Брејк А Лег

Вежбите за моторика се најважни за растот и развојот на децата, особено во време на експанзија на онлајн активности.Покрај правилниот раст и развој , танцувањето ќе придонесе за подобра координација, самодоверба и социјализација , а притоа детето ќе ужива слушајки ги омилените hiphop песни.

Прочитај повеќе

Хип Хоп тренинг со деца од 8 до 11 години

Децата на возраст од 8 до 11 години во Брејк А Лег тренираат hiphop танц 2 или 3 пати неделно по 50 минути, вклучувајќи и еден дополнителен час по гимнастика. Тренажниот процес кој се одвива кај оваа старосна група е задржување на вежбите за растегливост и гимнастика, но зголемување на фондот на основните чекори на хипхоп-танцот.

Прочитај повеќе