social imagesocial image
БЛОГ

Македонија домаќин на Европското Првенство во ХипХоп 2022

Одлични вести за сите хипхоп танчари во Македонија , Македонија ќе биде домаќин на Европско во ХипХоп.Македонската публика ова лето ќе може да ужива во инзвонредни хипхоп перформанси кои ќе ги гледаме на Европското Првенство во ХипХоп кое ќе се одржи од 1ви до 5ти Јули во Спортскиот Центар Јане Сандански.

Прочитај повеќе

Започнува новата танц сезона во Брејк а Лег

Нашите дечиња од Аеродром и СЦ Борис Трајковски се подготвени за почетокот на новата танц сезона.

Прочитај повеќе

Хипхоп тренинг со дечиња од 4 до 7 години

Кај најмалата возраст, од 4 до 7 години, според моториката и нивниот психофизички развој се прават вежби за правилно држење на телото и правилен од (движење на стопалата), вежби за растегнување каде што се оптегнува телото и се добива еластичност во движењата со помош на гимнастички вежби како мостови, свеќи, ѕвезди, шпаги.

Прочитај повеќе