social imagesocial image
БЛОГ

Загревањето како важен елемент во тренажниот процес

Правилното загревање на тренинзите по хипхоп танц е исклучително важно за развојот на децата.

Прочитај повеќе

Хип Хоп тренинг со деца од 8 до 11 години

Децата на возраст од 8 до 11 години во Брејк А Лег тренираат hiphop танц 2 или 3 пати неделно по 50 минути, вклучувајќи и еден дополнителен час по гимнастика. Тренажниот процес кој се одвива кај оваа старосна група е задржување на вежбите за растегливост и гимнастика, но зголемување на фондот на основните чекори на хипхоп-танцот.

Прочитај повеќе

Хипхоп тренинг со дечиња од 4 до 7 години

Кај најмалата возраст, од 4 до 7 години, според моториката и нивниот психофизички развој се прават вежби за правилно држење на телото и правилен од (движење на стопалата), вежби за растегнување каде што се оптегнува телото и се добива еластичност во движењата со помош на гимнастички вежби како мостови, свеќи, ѕвезди, шпаги.

Прочитај повеќе