Загревањето како важен елемент во тренажниот процес

Правилното загревање на тренинзите по хипхоп танц е исклучително важно за развојот на децата.
Вежбите кои ги практикуваме во Брејк А Лег се нестандардни но ефективни. Преку нив покрај загревањето совладуваме нови техники и hiphop танцови стилови кои понатаму значително ќе им помогнат на децата во учењето на нови кореографии.
 
Комбинацијата од вежби и музика ја задржува концентрацијата кај децата , особено кај помалечките а со тоа имаме и подобри резултати за краток временски рок.